joi, 7 iunie 2012

PIZZA CU ALUAT PUFOS

În continuare vom prezenta una dintre rețetele noastre favorite respectiv pizza cu aluat pufos, o rețetă delicioasă, care se poate asezona cu un film bun.

Ingredientele necesare pentru aluat sunt următoarele:
- făină (300g);
- lapte, de preferință iaurt (150 ml);
- 30 g unt;
- un ou;
- o jumătate linguriță sare;
- o jumătate linguriță zahăr;
- o linguriță ulei;
- 25 g drojdie.

Modalitate de preparare: Mai întâi se freacă drojdia cu zahărul și se amestecă 100 ml de lapte, încălzit în prealabil. Amestecul se lasă timp de 15 minute la loc cald să crească, acoperit cu un prosop curat.
Se topește untul, care se adaugă peste amestec împreună cu laptele rămas, oul bătut, sarea și uleiul. Se adaugă treptat făina și se frământă cât mai mult, cel puțin 5 minute.
Se lasă la crescut aluatul într-un lighenaș presărat cu făină și acoperit până își dublează volumul.
În timp ce aluatul se lasă la crescut, se pregătește sosul cu care se va unge aluatul. Pentru aceasta, avem nevoie de:
- 150 ml bulion, de preferință de casă;
- condimente: boia de ardei iute, boia de ardei dulce, verdețuri de la Provence, condimente pentru pizza.
Se amestecă bulionul cu condimentele:
Ingredientele utilizate de noi pentru compoziție sunt următoarele:
- salam, cârnați afumați/țărănești;
- un ardel;
- o roșie;
- ciupercuțe (fie 7-8 champignoane sau o cutiuță mică de ciupercuțe);
- grăunțe;
- măsline (cam 100g);
- cașcaval ras.


 După ce aluatul și-a dublat volumul se întinde cu făcălețul și se pune în tava care fie a fost unsă cu unt sau ulei, fie a fost pusă foaie pentru copt. Noi preferăm foaia pentru copt - mai simplu și mai eficient:

Aluatul se unge mai întâi cu un strat subține din sosul menționat
după care se adaugă un strat de cașcaval.
 Peste cașcaval se pun bucățelele de carne:
și apoi se adaugă din nou un strat subțire de cașcaval, precum și legumele:




Se bagă la cuptorul încălzit în prealabil la 150˚ C unde se lasă aproximativ 10 minute, după care se ridică temperatura la 180˚C și se lasă pentru încă 20 minute. Rezultatul arată în felul următor:
>
>
Vă urăm,

POFTĂ BUNĂ!

2 comentarii: