* 1 kg muşchi de porc;
* 10 g de unt;
* condimente:
- sare;
- piper negru;
- piper alb;
- cimbru;
- oregano;
- boabe muştar;
- curry;
- tarhon;
- ienibahar măcinat;
- rozmarin;
- busuioc;
- boia de ardei iute;
- boia de ardei dulce;
- condimente pentru friptură;
- mărar;
- pătrunjel.
Mod de preparare:
* se taie carnea de-a lungul în două bucăţi şi se şterge foarte bine de apă.
* se pregăteşte amestecul de condimente într-o farfurie în felul următor:
- 1/4 măsură sare;
- 1/4 măsură piper negru;
- 1/4 măsură piper alb;
- 2 măsuri cimbru;
- 2 măsuri oregano;
- 1,5 măsuri boabe muştar;
- 1/2 măsură curry;
- 1,5 măsuri tarhon;
- 1/4 măsuri ienibahar;
- 2 măsuri rozmarin;
- 1/4 măsuri busuioc;
- 1/4 măsuri de ardei iute;
- 1/2 măsuri de ardei dulce;
- 1/2 măsuri condimente pentru friptură;
- 1 măsură mărar proaspăt tocat;
- 1/4 măsură pătrunjel tocat.
* se rostogoleşte carnea prin amestecul de condimente astfel încât fiecare parte să fie acoperită şi se pune în tava unsă în prealabil cu unt:
* se pune tava la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de o oră. Noi am servit carnea cu o garnitură de cartofi şi mămăliguţă:
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu