marți, 27 noiembrie 2012

MUŞCHI DE PORC ÎN CRUSTĂ DE CONDIMENTE

Ingrediente necesare:
* 1 kg muşchi de porc;
* 10 g de unt;
* condimente: 
           - sare;
           - piper negru;
           - piper alb;
           - cimbru;
           - oregano;
           - boabe muştar;
           - curry;
           - tarhon;
           - ienibahar măcinat;
           - rozmarin;
           - busuioc;
           - boia de ardei iute;
           - boia de ardei dulce;
           - condimente pentru friptură;
           - mărar;
           - pătrunjel.





Mod de preparare:
* se taie carnea de-a lungul în două bucăţi şi se şterge foarte bine de apă.
* se pregăteşte amestecul de condimente într-o farfurie în felul următor:
   - 1/4 măsură sare;
   - 1/4 măsură piper negru;
   - 1/4 măsură piper alb;
   - 2 măsuri cimbru;
   - 2 măsuri oregano;
   - 1,5 măsuri boabe muştar;
   - 1/2 măsură curry;
   - 1,5 măsuri tarhon;
   - 1/4 măsuri ienibahar;
   - 2 măsuri rozmarin;
   - 1/4 măsuri busuioc;
   - 1/4 măsuri de ardei iute;
   - 1/2 măsuri de ardei dulce;
   - 1/2 măsuri condimente pentru friptură;
   - 1 măsură mărar proaspăt tocat;
   - 1/4 măsură pătrunjel tocat.


* se rostogoleşte carnea prin amestecul de condimente astfel încât fiecare parte să fie acoperită şi se pune în tava unsă în prealabil cu unt:



* se pune tava la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de o oră. Noi am servit carnea cu o garnitură de cartofi şi mămăliguţă:






  
POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu