joi, 29 noiembrie 2012

PIEPT DE PUI CRISPY

Astăzi ne-am gândit că ar merge ceva stil fast - food aşa că am zis să încercăm puiul crispy care a ieşit foarte gustos şi vi-l recomandăm!

Ingrediente necesare:
     * 500 g piept de pui dezosat;
     * 150 g fulgi de porumb;
     * 3 ouă;
     * 50 mL lapte;
     * 100 g pesmet;
     * condimente:
          - sare;
          - piper;
          - curry;
          - boia de ardei dulce, iute;
          - tarhon;
          - oregano;
          - rozmarin;
          - condimente pui;
          - 2-3 căţei de usturoi.





Mod de preparare:
* se şuviţează pieptul de pui şi se pregăteşte amestecul de condimente. Amestecul de condimente noi l-am făcut astfel:
   - 1/2 măsură sare;
   - 1/2 măsură piper;
   - 2 măsur1 curry;
   - o măsură boia dulce;
   - 1/2 măsură boia iute;
   - o măsură oregano;
   - o măsură tarhon;
   - o măsură rozmarin;
   - o măsură condimente de pui;
   - căţeii de usturoi pisaţi.




* se condimentează puiul care se lasă la frigider timp de o oră:
    

* între timp se bat ouăle, se pregăteşte pesmetul într-o farfurie şi se mărunţesc fulgii de porumb. Pentru a mărunţi fulgii de porumb, noi am folosit mojarul:




 * se pregăteşte o tavă în care se pune un strat de ulei de aproximativ 2 mm şi se pune la cuptorul setat la 180 de grade pentru a se încălzi uleiul. Se pot face şi în tigaie în baie de ulei. Puiul se trece prin pesmet, apoi prin ou şi prin fulgii de porumb şi se pune în tavă:


* Se lasă la cuptor până se rumenesc pe o parte (aproximativ 15 minute), apoi se întorc şi pe cealaltă parte.
Sunt delicioşi şi merg foarte bine cu ketchup!

POFTĂ BUNĂ!!!



     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu